Помните ли вкусните орехчета от детството?! (оригиналната рецепта)

0
2558

Повечето хлапета бяхме влюбени в тези чудно вкусни орехчета

Днес ще се върнем отново в детството, за да си припомним вкусните орехчета, които умирахме да изядем. Рецептата е много елементарна за приготвяне, но от нея стават наистина прекрасни сладки.

Трябват ни две яйца, 250 грама мас, 250 грама пудра захар, една лъжичка сода за хляб, една ванилия, половин килограм брашно.

орехчета
Чудните орехчета от преди години още са любими на мнозина

За крема на орехчетата са ни нужни един литър прясно мляко, десет лъжици захар, пет жълтъка, девет лъжици брашно.

Най-напред добре разбиваме пудрата захар и яйцата, а после добавяме към тях маста, ванилията, содата за хляб и чак накрая брашното. Трябва да се получи от всичко това средно на мекота тесто. От него започваме да правим малки топчета, с големината на лешник.



Предварително загряваме специалната преса на котлона и започваме да поставяме в нея топченцата, след което притискаме. Печем ги от двете страни за по две минути и правим така, докато не свърши цялото тесто.

Когато орехчетата са вече готови, правим крема от посочените продукти и го оставяме да се охлади малко. А после пълним с него орехчетата. Накрая остава само да ги слепим едно в друго и да ги оваляме добре в предварително смлени орехи. Ако искаме, може да сложим в тях и по половинка орехова ядка, става още по-вкусно.

Сигурно повечето от вас са яли тези орехчета в детството си и си спомнят чудния им вкус. Какво по-лесно от това да си ги направим и сега, и да ги покажем на децата?! Малките гарантирано ще се влюбят в тях.

Пожелаваме ви супер апетит на всички и да ви е много сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.