Божествената Илкая ни избавя от страшни болести (Виж къде се намира)

0
604

Илкая е едно от най-мистичните лековити места у нас

Илкая или Лековит камък е едно от най-трудно достъпните и затова е рядко посещавано. Там също е имало тракийско светилище, където са се извършвали различни ритуали и жертвоприношения. То е едно от най-трудното и мистично за откриване места в България. До там не може да се отиде сам, необходимо е да има придружител. И непременно да се оборудвате с туристически обувки и подходящи дрехи, защото изкачването до лековития камък си е доста екстремално.

Лековитият камък се намира над село Воденичарско, Джебелска община. Разположено е непосредствено под крепостта Малка Устра. До Илкая се стига по горски пътеки. Непосредствено преди светилището древните жители са направили каменни стълби, които съществуват и до днес. На местото има изобилие от каменни късове, с различни причудливи форми, които приличат на огромни великани. Илкая пази тайната за лековития камък, а местните са категорични, че светилището може да ни избави от различни болести, както и от най-страшните.

Илкая-вълшебният камък, който лекува
Илкая-вълшебният камък, който лекува

Както и при други приказни места, трябва да се мине три пъти през проходната пещера. На изхода трябва да се остави на някое от дърветата дреха или част от нея, за да остане болестта там, а болния да се излекува завинаги. Чудодейният камък сбъдва и различни желания, стига да ги изречеш от сърце и с вяра в сърцето си. Хора, които са посетили тайнственото място разказват невероятни неща.

Там те са чували странни, но красиви шумове, някои пък слушали произведения от различни известни композитори. Други твърдят, че са видели летящи коли, които изчезвали, щом се движат ниско над светилището. Такива странни неща са виждали и хора, които се преспивали на Кръстова гора.



Илкая или лековитият камък прилича на светилището Белинташ, което се намира на тридесет километра над Асеновград, в Родопите. За това тракийско светилище също се носят легенди за наличие на съкровища и на космически пришълци, които са го построили.

Местото и там също е лековито и носи чудодейни заряди, които преминавайки по тялото го зарежда буквално с извън земна енергия. Малка България е богата с невероятен брой подобни чудодейни места и лековити светилища, които помагат на хората в борбата им с тежки и дори неизличими болежки.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.