Мъфини с локум – няма такава вкусотия (елементарна рецепта)

0
536

Пробвайте ги тези мъфини с локум и ще останете много доволни

Днес ни се хапва нещо сладичко и затова се спряхме на любимата си рецепта за вкусни мъфини с локум. Правят се повече от елементарно, а стават прекрасни за десерт.

Трябват ни едно яйце, една чаша захар, половин чаша кисело мляко, една лъжичка сода за хляб, половин чаша олио, две чаши брашно и локум – количеството си е по ваш личен избор.

мъфини с локум
Чудно вкусни и елементарни за майсторене мъфини с локум, които са супер подходящи за студения уикенд

Първо започваме като разбиваме до побеляване захарта и яйцето. После разтваряме содата бикарбонат в киселото мляко, а после добавяме към тях и останалите посочени продукти. Бъркаме много хубаво и разсипваме сместа във формички за мъфини.

Добре е да отбележим, че когато пълним формичките, трябва да ги напълним не догоре, а малко повече от половината. Защото отгоре ще поставим по едно по-голямо кубче от локума.



Когато вече са готови и подредени във формичките, слагаме нашите мъфини с локум да се пекат на 180 градуса във фурната. След като вече са съвсем станали, оставяме ги да поизстинат малко и ги поръсваме с пудра захар, но това е по желание на самия човек.

Със или без финалната пудра захар, тези мъфини с локум стават чудно вкусни и са разкошни за десерт, но и за лека следобедна закуска с чаша горещо кафе.

Пожелаваме ви да си ги изядете с удоволствие и добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.