С тази невероятно красива и богата салата ще шашнете гостите (рецепта само за ракийка)

0
865

Тази салата е само за ракийка и добра компания, друго не ни трябва

Предлагаме ви една разкошна и още по-апетитна салата, за която се нуждаем само от добра компания за сладка приказка и хубава ракийка. Дори и да нямате друго на масата, тя ви е достатъчна.

Рецептата й е лесна и става много бързо, макар че изглежда прелестна като след доста игра.

салата
Невероятна салата, която за още по-голяма красота, може да украсите с маслинки – става просто чудна

Трябват ни четири големи домата, 400 грама царевица от консерва, 400 грама грах от консерва, 200 грама рулца от раци. А за дресинга са нужни четири лъжици кетчуп, четири лъжици кисело мляко и две лъжици горчица.

Нарязваме доматите в четири по-дълбоки чинии, в които ще сервираме салатата. После върху тях разпределяме равни части от граха и царевицата. Рулцата от раци ги нарязваме на ивици и ги прибавяме към останалите продукти в чиниите.



После правим дресинга като смесваме горчицата, кетчупа и киселото мляко, и бъркаме много хубаво, за да се получи съвсем еднородна смес. След това всяка порция салата в чиниите се залива с получения апетитен дресинг. Прибавяме накрая малко олио – по избор и сол на вкус.

Тази салата е страшно лесна за приготвяне, но става много свежа, лека и вкусна. Върви чудесно като предястие за всякакво питие, а може и да се консумира като вечеря сама по себе си. Засища и е много питателна.

Пожелаваме ви да си я направите с кеф и да си я хапнете с още по-голям. Приятен апетит!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.