Направете си най-мекичките и вкусни кифлички с лимонада (супер лесна рецепта)

1
1273

Тези кифлички с лимонада просто ги обожаваме, защото са разкошни

С кафенце или чай, тези вкусни кифлички с лимонада се топят в устата, защото стават невероятно мекички и пухкави. Рецептата пък им е толкова простичка, че е цяла радост да ги забъркаме у дома си.

Трябват ни три яйца, една чаша захар, една чаша мас или по-добре олио, една млечна кофичка с лимонада, едно кубче мая, щипка сол, кората от един лимон.

кифлички
Чудно пухкави и мекички кифлички с лимонада

А за плънката са ни необходими течен шоколад, локум, или сладко по избор. За намазване на кифличките отгоре пък ни трябват един жълтък, малко сусам или маково семе.

Първо в около 50 грама топла лимонада разтваряме маята заедно с една лъжица захар и оставяме настрани да шупне. Разбиваме захарта с яйцата и сипваме после в пресятото брашно като добавяме и солта, останалата лимонада, шупналата вече мая, олиото и кората от лимона.



Замесваме тестото от тези продукти и го оставяме на топличко, за да удвои обема си. После го разделяме на три части. Всяка от тях разточваме на обла кора и я нарязваме на триъгълници.

В широкия край поставяме от плънката и после навиваме на кифличка. Нареждаме готовите кифлички в намазнена тавичка и ги намазваме с разбития жълтък, а отгоре поръсваме със сусам или маково семе.

Печем ги в предварително загрятата фурна. Да знаете, че това е една от най-любимите ни рецепти, защото готовите кифлички стават направо неземно вкусни.

Да ви е много сладко и дано харесат и на вас!

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.