Омлет по селски – перфектно и евтино ястие само за 30 минути (рецепта за двама)

0
912

Такъв омлет като този омлет по селски не бяхме яли

Този омлет може да ви се стори шокиращ, защото всъщност не е за един човек, а за повече. Затова и грамажът на продуктите му е такъв. Той обаче е много по-различен от обикновения и става адски, ама адски апетитен.

Рецептата иначе е приятна за правене и никак не е трудоемка, както ще видите като се захванете с него.

омлет
Омлет по селски става много бързо и е супер предложение за евтин обяд или вечеря

Трябват ни около 500 грама картофи, но може и по-малко, сто грама жълто сирене или кашкавал по избор, 50 грама бекон, една глава кромид лук, четири стръка магданоз, черен пипер, солчица, малко индийско орехче, три яйца.

С направата на този внушителен по размери омлет по селски, няма да се затрудни и кандидат домакиня, която никога не се е доближавала до печка. Защото се прави повече от лесно и приятно.



За начало обелваме картофите и ги настъргваме на по-едро ренде – ако мъжът ви е наблизо, може да го помолите да ви помогне с тази единствена досадна работа в цялата рецепта.

Към настърганите картофи се добавя беконът, който сме нарязали на кубчета и преди това леко сме запържили с лука, и задушаваме всички тях под похлупак.

Когато картофите омекнат, добавяме в съда и яйцата, предварително обаче разбити със сол. После идва ред на настърганото сиренце или кашкавал, а накрая и на подправките. И запържваме цялата тази вкусна смес.

Ястието е готово за няма и половин час, заедно с приготвянето на продуктите, а каква вкусотия става, само тези, които сме го яли, знаем със сигурност.

Пожелаваме ви да ви бъде много сладък омлетът по селски и приятни часове край трапезата с цялото ви семейство!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.