Направете си най-вкусната торта без печене (цялата да я изядеш)

0
919

Тази торта без печене става просто фантастична, а и е приятна за майсторене

Направете си тази чудна торта без печене, която става същинска малка фантазия, направо цялата да я изядеш. Рецептата е от любимите ни и има защо.

Трябват ни два пакета с обикновени бисквити или котешки езичета, а може и готови три блата, един килограм ябълки, 500 грама тиква, кората от два портокала – настъргана, една чаша захар, стотина грама счукани орехи и една лъжичка канела.

торта без печене
Торта без печене, която става просто убиец

За крема на тортата ни трябват една кофичка заквасена сметана от 400 грама, две пакетчета сирене крема и пудра захар според вкуса ви.

А накрая за поръсване взимаме пет броя шоколадови бисквити и една лъжица какао.



Първо настъргваме тиквата и ябълките и ги слагаме да врат на котлона като им добавим чаша захар и чаша вода. Обикновено е достатъчно да врат около половин час, докато течността се изпари.

На петнадесетата минута от варенето прибавете корите от портокала, които сте настъргали, а след като махнете вече тенджерата от котлона, добавете и орехите, заедно с канелата.

Правим гладък и пухкав крем като разбиваме сметаната заедно със сиренето крема и пудрата захар.

Взимаме после една подходяща форма за тортата и намазваме леко стените й и самото дъно с мъничко от готовия крем. Отгоре започнете да редите един ред бишкоти или бисквити, после намажете от сместта с тиквата и ябълките плюс крема.

Така редуваме – бишкоти, ябълко-тиквена смес и крем, докато не ни свършат всички продукти. Накрая поръсваме тортата си с какаовите бисквити, които сме смлели преди това и с малко поръсено какао, може да е съчетано и с още малко канела.

След като тази лесна торта без печене е готова, оставете я добре да се стегне в хладилника като обикновено за това е нужна една нощ. След това просто я вадите и започвате да я хапвате, а колко е вкусна сами ще усетите още от първата виличка.

Пожелаваме ви на всички да ви е много вкусно и приятен апетит!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.