„Безобидните” неща, които убиват мозъчните клетки

0
381

Оказва се, че в човешкия живот има много фактори, които убиват мозъчните клетки, но сред най-често срещаните от тях, са тези пет

Запознайте се добре с безобидните на пръв поглед неща, които убиват мозъчните клетки.

Оказва се, че в човешкия живот има много фактори, които убиват мозъчните клетки, но сред най-често срещаните от тях, са следващите пет, които ще ви изброим.
Не забравяйте, че тези пет фактора, са най-опасните убийци на мозъчните клетки:

Безсъние
Нуждаем се от 7-9 часа сън за денонощие, за да може мозъкът ни да има възможността да премине през всички фази на съня.
Продължителното недоспиване убива невроните. Най-опасно е недоспиването след 60-та година, когато загубата на клетки е ускорена.

мозъчните клетки
Оказва се, че в човешкия живот има много фактори, които убиват мозъчните клетки, но сред най-често срещаните от тях, са тези пет

Стрес
Той отдавна се е превърнал в част от ежедневието ни, но не бива да забравяме, че оказва пагубно влияние върху организма ни.
Критичните нива на кортизол при хронично стресираните хора могат да доведат до редица умствени увреждания като шизофрения например.



Обезводняване
Често не пием достатъчно количество вода, за да протичат правилно процесите в тялото ни. Имайте предвид, че приемът на алкохол също води до обезводняване. Именно то е и причина за махмурлука след пиянските запои.
Обезводняването настъпва 4 часа след напиването, а след 8 часа мозъкът ви получава церебрална едема (подува се).

Пушене
Може би е излишно да споменаваме, но пушенето е сред най-големите убийци на мозъчните клетки. От над 7 000 токсични вещества, съдържащи се в никотиновите изделия, 69 доказано водят до рак.
Бронхитите, инсултите и проблемите с белите дробове също са често срещани състояния при пушачите.

Наркотици
Няма как да ги прескочим като изброяваме най-опасните неща, убиващи мозъчните клетки.
Приемът им води до еуфория и освобождаването на огромни количества норепинефирин и серотонин, които убиват невроните, отговарящи за синтеза на успокояващите хормони, пише ezine.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.