Вълшебна вода, от най-стария манастир, пречиства и спасява от лоши болести

0
3470

Вълшебна вода на аязмо цери различни болежки

Лековитата вода на един от най-древните манастири в Европа „Свети Атанасий” привлича хиляди хора през май от близо и далеч. В манастирският двор, под църквата се намира кладенец, от който са вади чудодейната течност.

Малката света обител се намира в село Златна ливада, Чирпанско. Древните предания твърдят, че течността лекува кожни заболявания, анемия, подобрява зрението, извършва цялостно прочистване на организма от вредни вещества. Предания твърдят, че лечебната сила на манастирската вода била открита още от нашите прадеди-траките.“Идвам от повече от тридесет и пет години на това свято место.

Преди ме водеше баща ми, защото страдах от анемия. След като пих от тази свята вода, от болестта ми нямаше и помен. Сега тук идваме с моите деца и внуци, и пием от лековитата течност непрекъснато. Болестите просто бягат от нас. Вярвам, че това чудо се сдължи на манастирският кладенец“, разказва 60-годишният Стоян Илиев от Чирпан.

Манастирът "Свети Атанасий" е най-стария в Европа
Манастирът „Свети Атанасий“ е най-стария в Европа

Хората са категорични, че целебната вода лекува дори рак. Хроми прохождат, слепи проглеждат, жени раждат, след като са пили от водата.Това не е единственото чудо тук. Другото е постницата на свети Атанасий, разположени над скалите на манастира. Това представлява една дупка, която е била обитавана от светеца и неговите последователи, в дни на усамотение и молитви. Вярва се, че който не може да мине през нея е грешен.



Манастирът е най-древният в Европа и според неоспоримите доказателства е построен още през 334 година. За негов основател се смята тогавашния патриарх на Александрия свети Атанасий Велики. След голям църковен събор той пренощувал в римската крепост край Златна ливада и разбрал, че населението е застрашено от смъртоносна епидемия.

За да се избавят, посъветвал хората да построят манастир. Църквата била издигната срещу пещерата и епидемията ги подминала. Тогава свети Атанасий обявил постницата за светилище, заедно с лековития извор в нея. А местните от благодарност кръстили светата обител на негово име.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.