Няколко трика, за да преборите махмурлука! (Ще се изненадате какви са)

0
262

Няма по-противно нещо от махмурлука, след хубава вечер с приятели

Спомените от празнуването са нещо незабравимо, но махмурлукът след това е ужасен. Няма човек, който поне веднъж в живота си не е изпитвал подобен дискомфорт от махмурлука след добре прекараната вечер с любимите си хора или в приятелска компания.

Но има няколко трика, които като с гумичка да изтрият неприятните последици, ако сме прекалили с алкохола. Всеки знае или е чувал, че зелевият сок действа като „манна небесна” на цепещата ни глава, замайването и още куп гадости, които ни се струпват, ако концентратите или виното са ни дошли в повече.

Няколко трика, за да се спасим от махмурлука
Няколко трика, за да се спасим от махмурлука

Другият трик обаче е още по-ефективен, а действието му се усеща почти мигновено. Ще се изненадате, но чаша шампанско върши чудеса, твърдят френски винари.

Според тях пенливото вино премахва не само главоболието, но и останалите неприятни спомени от прекрасната вечер. Пенливото вино действа дори много по-добре от традиционната в случая шкембе чорбата.



А за да не се стигне до махмурлука, по-добре започнете вечерта с вино или коктейл, дори с шампанско. А след вечерята пийте уиски или качествена водка.

Другият номер, за да се предпазите от махмурлука е ,преди да започнете да пиете, чаша силно кафе с лимон. След като станете, изпийте отново чаша кафе с изцеден в него лимонов сок. Действа безотказно срещу махмурлука, но не се препоръчва на хора с проблеми на сърцето.

Бученето в главата, силното изтощение, повръщането и огромната жажда, както и останалите симптоми на махмурлука може да премахнете, като поставете обелена лимонова кора на слепоочието си. Предварително обаче почистете бялата част от вътрешността. А ако преди да седнете на масата изпиете две супени лъжици зехтин, вие нямате голям шанс да се напиете.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.