Така се прави уникалната торта „Стоичков“ (атрактивна и страшно лесна)

0
820

Торта Стоичков е красива, нестандартна и вкусна – какво повече да искаме от нея?!

Предлагаме ви една от най-лесните и бързи рецепти за торта, която на всичко отгоре е и много различна като визия. Това е торта Стоичков, в която почти сме се влюбили.

Трябват ни две пакетчета желатин, една кофичка с кисело мляко, 250 грама течна сметана, три лъжици захар, четири плодови рула – може и шоколадови, а накрая и ягоди.

торта
Торта Стоичков е лесна като детска игра

Първо трябва да разтворим желатина в седем лъжици с топла вода. Когато той изстине, го смесваме хубаво с киселото мляко. Взимаме течната сметана и в нея разтваряме захарта, а после събираме заедно двете вече готови наши смеси.

След това си приготвяме една овална купа и в нея слагаме фолио – толкова, че после с него да може да покрием нашата торта. Рулата ги нарязваме внимателно на кръгчета и нарязваме също и ягодите.



После идва приятната част, в която почваме да подреждаме кръгчетата от рулата по стените на купата и по дъното й. Върху тях поставяме обилно от крема и пръскаме парченца ягоди. След това пак редим рулата, отново слагаме крем и пак ягоди.

Трябва да се постараем да свършим всичко с парченцата от рулата и накрая да завием тортата хубаво с фолиото, което вече сме постелили в купата си. Притискаме, но леко, за да излезе въздухът от нея и поставяме тортата си в хладилника.

Задължително е да я оставим да престои в хладилника за една цяла нощ, за да се стегне супер хубаво и когато на идния ден я обърнем в една по-голяма чиния или плато, да изглежда перфектно.

Чак тогава махаме фолиото и пред нас излиза тортата, досущ като футболната топка на големия Христо Стоичков. Освен, че е много атрактивна, тази торта е и адски вкусна, така че спокойно може да си я правите по тържества или други поводи.

Пожелаваме ви да си я хапнете със здраве и добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.