Най-вкусното чесново хлебче с кашкавал (мекичко и се топи в устата)

0
390

Това е най-вкусното чесново хлебче с кашкавал, което сме опитвали

Защо да не си угодим и да си приготвим нещо наистина вкусно – като това топличко и меко чесново хлебче с кашкавал, което се топи в устата.

Рецептата е направо убиец, а как мирише само, не ви е работа – вкусотия до шия!

чесново хлебче
Разкошотия е това чесново хлебче с кашкавал

За направата на две такива хлебчета ни трябват една чаша с топла вода, една лъжица мед, половин пакетче мая, една лъжичка сол, три чаши брашно, олио за намазване, 300 грама кашкавал и половин чаша чесново масло.

Първо взимаме една купа, в която с миксер разбиваме маята, водата и меда. Хубаво ги разбъркваме и оставяме да си „почине“ за около пет-десет минути. После прибавяме вътре брашното и солта.



Правим тестото и когато видим, че то почва да се отделя от стените на нашата купа, също го оставяме малко да си „потрае“, за не повече от пет минутки.

После намазваме и тестото, и купата с олио, покриваме го цялото нещо с кърпа и го оставяме да си втаса за близо един час. Когато видим, че вече е удвоило обема си, го разделяме тестото на две части – равни една с друга. Оформяме ги хубаво като франзели и после ги усукваме една с друга.

Покриваме ги с найлон и ги оставяме за около половин час, за да втасат пак – врътня е малко, но повярвайте, че си струва всяка минута. След това загряваме фурната на 180 градуса и ги поставяме да се пекат за близо двадесетина минути.

През това време ние си правим чесновото масло, което оставяме да се разтопи и в него поставяме чесън на прах, а може и ситно счукан истински чесън, както и подправки, каквито ви душа иска. Вадим от фурната хлебчетата и ги намазваме с чесновото масло, а после ги връщаме обратно в нея за около пет-шест минутки.

След като ги извадим, изчакваме около 15 минути и накрая правим в тях прорези, във всеки от които поставяме от кашкавала. Невероятно усещане за небцето дават тези хлебчета, както сами ще се убедите, още щом ги помиришете.

Да ви е супер вкусно и до нови срещи с неустоимите ни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.