Такова мезе не сте яли – с узо, вино или ракийка е просто чудо за празниците (рецепта)

0
1107

Това е наистина фантастично мезе, салата или предястие – без значение как ще го наречете

Предлагаме ви една чудна рецепта за вкусотия, която ще ви накара да ахнете от удоволствие, щом я опитате. Прави се лесно и е повече от подходяща за почивните празнични дни.

Трябват ни една кофичка кисело мляко, половин кофичка с майонеза – по-лека, една чашка сметана, една лъжица бяло вино, две-три кисели краставички, една печена червена чушка, две-три резенчета шунка, едно стръкче копър, две пакетчета желатин, няколко зелени маслини с чушка и няколко черни маслини.

мезе
Идеално мезе става, просто вкусотия

Първо слагаме в около десетина лъжици вода желатина, за да постои 10 минути и да набъбне. После го слагаме за малко и на водна баня. Маслинките ги нарязваме на колелца и ги смесваме много хубаво с майонезата, сметаната, киселото мляко и виното.

После към тях добавяме и нарязаните на ситно чушка, шунка и кисели краставички. Бъркаме отново хубаво и посоляваме, а после към тази смес прибавяме и желатина.



Взимаме няколко малки купички, които обливаме добре със студена вода и разпределяме в тях получената смес. Оставяме ги после за около половин час на студено в камерата на хладилника, а после ги преместваме в самия хладилник, на не толкова мразовито.

На идния ден потапяме купичките в малко топла вода, за да се отдели лесно съдържанието им, без да залепва за тях и се обръщат върху чинийки. Трябва да се получат такива страхотни куполчета като къщички, които могат и да се режат с по-остър нож.

Това предястие, мезе, салата или както и да го наречете, става наистина чудно и може да се поднесе с каквото ви душа иска. Да знаете само как върви със студено узо, вино или ракийка – просто играта заспива! А по празниците ни е нужно точно това, съчетано с добра компания.

Пожелаваме ви хубави почивни дни и да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.