С тази лесна рецепта премахнете досадния пърхот

0
309

Тази рецепта е изключително лесно изпълнима и достъпна, благодарение на която ще се избавите от неприятния пърхот

В днешно време това заболяване на кожата на скалпа – неприятният пърхот, е сериозен дерматологичен проблем, който се среща все по-често.

Пърхот представлява отделянето на мъртви частици тъкан като малки бели люспички. За да можете да се отървете от това заболяване, е необходимо да спазите съставките на тази лесна и достъпна до всеки рецепта, пише Фрамар.

За да изпълните това лечение на пърхот, е необходимо да се набавите следните естествени и натурални съставки – зехтин, оцет, лимонов сок.

А ето и как да си приготвите този цяр срещу неприятното дерматологично заболяване. Първо вземете две или три супени лъжици зехтин, в зависимост от дължината и гъстотата на косата.



parhut
Можете да се избавите от гадния пърхот

Сложете го в подходяща съдинка, поставете я на котлона и леко го затоплете. След като се постопли така, че да може да се търпи, намажете кожата на скалпа си. Обвийте си косата с найлонова шапчица, а отгоре сложете хавлия.

Трябва да спите така през цялата нощ.

На сутринта е необходимо да смесете по равно, примерно по 2 супени лъжици лимонов сок с оцет. С така получената смес започнете внимателно да втривате в корените с леки масажни движения.

Щом станете готови, оставете поне 5 минути да престои така вашата своеобразна маска срещу пърхот.

После измийте старателно с топла вода и бебешки шампоан.

Накрая изплакнете косата си с лимонов сок, прясно изцеден.

Повторете тази лесна рецепта 2 пъти седмично и ще останете изненадани от положителните резултати, които дава това лечение на неприятния пърхот.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.