Чудо наяве: Аязмо в манастир ни спасява от безброй болести!

0
752

Малък уютен и сгушен в планината, аязмо в манастирски двор лекува безброй болести

Аязмо в светата обител цери от различни, тежки болести. Малката църква се намира в уютна гора, сгушена в красива местност. Целунатото от Бога място е с прелестна природа наоколо, а историята е доста интересна. Манастирът „Рождество на пресвета Богородица” е разположен на около километър от ямболското село Кабиле. Той е красив и малък и е утеха за всеки, търсещ спасение от болежки не само по тялото, но и за духа. Манастирският двор не остава пуст, защото стотици хора от страната, а и от чужбина търсят от аязмото да ни отърве от различни и често тежки заболявания.

Лечебната сила на аязмото е огромна.  Но според местните хора то действа, стига да имате силна вяра. Кога е построен манастирът, никой не знае. Според преданието местото е било изцяло гора, обитавана от гръцки монаси, които са отглеждали крави и овце. После светата обител била опожарен от турците и се  превръща в нива. Става собственост на бай Стоян от село Кабиле, който обработва  шестнадесет декара нива.

Аязмото край село Кабиле лекува много болести
Аязмото край село Кабиле лекува много болести

Но баба от Сливен сънува два пъти сън, на който й се явява Света Богородица. Баба Мария не прави нищо, докато накрая Божията майка й заявява че ако не открие до аязмото ще й се случи лошо нещо.

След като жената отишла, заедно с две приятелки и копнала на това място, водата бликнала. Дядо Стоян бил бесен, че хората идвали и мачкали посевите и направил много неща, за да съсипе изворчето. Той на няколко пъти го затрупвал, хвърлял умрели животни, но хората все го очиствали. Накрая на местото построили и параклиса.



После дошла сляпа монахиня, на 26 години и останала в манастира половин век. Тя помни всеки, дошъл на това свято място. Водата от аязмото лекува много болести, сред които помага за очите, лекува бъбреци, стомашни заболявания, болести на костите и опорно.двигателния апарат,бучене на ушите.

Хора, които идват и пият от водата твърдят, че тялото им се затопля и в него се влива невероятна енергия. Някои дори си пръскат посевите за берекет и нещата наистина се случват. Тези, които са се излекували, вярват и усещат силната лечебна сила на аязмото в манастирския двор.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.