Тази вкусотия отнема само час с цялото приготвяне (уникална рецепта за апетитна вечеря)

0
432

Тази рецепта е страшно подходяща за вечеря, защото не коства много време и енергия

Предлагаме ви една вкусотия от месо и гъбен сос, която се прави само за един час, че и по-малко – заедно с всички такъми по приготвянето й. Рецептата точно поради тази причина е и една от любимите ни.

Трябват ни два свински шницела, една лъжица брашно и още малко за овалване, 150 грама пресни гъби, 250 грама зеленчуков или гъбен бульон, две лъжици балсамов оцет – бял, черен пипер, чесън на прах, сол, пресен магданоз и зехтин.

шницел
Много вкусно, питателно и лесно за вечеря

Първо поръсваме шницелите, но след като сме ги подсушили преди това, с черното пиперче и солчица. После леко ги овалваме в брашно и ги слагаме да се запържат в загрятия зехтин за около четири минутки от всяка страна.

След това ги вадим от тигана и ги оставяме да се съхранят на топличко. Махаме излишната мазнина от този тиган и оставяме само една лъжица мазнинка. В нея прибавяме нарязаните гъби и разбъркваме хубаво, за да попият от мазнинката и пърженото.



Добавяме и балсамовия оцет, с който задушаваме гъбите, докато течността не започне да извира – тогава вече са готови. После трябва да размием брашното в бульона от гъбите и да го добавим в тиганчето. Пак разбъркваме старателно и подправяме с чесъна на прах, солта и пипера. Бъркаме, докато сосчето се сгъсти достатъчно.

Накрая взимаме шницелите и ги сервираме като обилно ги полеем с гъбения сос и за красота и цвят, ръснем отгоре им малко ситно накълцан магданоз. Като гарнитура на това чудно ястие много вървят картофи, които може да са пържени или печени на парченца във фурна с малко олио.

Става наистина една разкошна вечеря, която се прави лесно, приятно и се харесва на почти всички.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на вас и цялото ви семейство!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.