Магическа защита от зли сили (ВИДЕО)

0
405

От прастари времена хората са знаели, че има тъмни сили и негативни енергии, които оказват лошо влияние върху хората, но също така те открили и различни методи за магическа защита

Ние всички знаем за червения конец, който връзват на ръката на бременната жена и на новороденото бебе, на животните, за да не ги ловят лошите очи.

Познаваме и синьото конско мънисто, което отблъсква негативните енергии.

В шевиците на българите, с които са декорирани престилките, ризите, забрадките и сукманите също са вплетени множество символи, които предпазват от злите сили.

Не случайно българките носели сребърни чапрази на кръста.



Това не е въпрос само на красив аксесоар или да покажат, че произхождат от богати семейства, а за да  предпазват от негативни енергии стомаха и слънчевия сплит.

Това са най-популярните методи за магическа защита, но съвсем не са единствените.

sili
Амулети за защита, изработени от доц. д-р Ангел Гоев

По този повод известният български етнолог доц. д-р Ангел Гоев, който до 2014 г. беше директор на АЕК „Етър“ вече Етнографски музей „Етър“ край Габрово направи задълбочено проучване и издаде своята трета книга на тази тематика.

В книгата откриваме много интересни и непознати факти за магическата защита от зли сили в древността.

Една от тях е гримът на жените – цветовете и начина, по който е положен също има специална защитна функция, казва доц. д-р Ангел Гоев.  

Книгата „Магическата защита от злите сили“ вече е на книжния пазар – можете да я намерите в книжарниците или в библиотеките.

доц. д-р Ангел Гоев
Доц. д-р Ангел Гоев

Доц. д-р Ангел Гоев изработва лични талисмани и амулети, според потребностите на отделния човек.

Той ги представи на различни изложби през последните години в редица градове на България – Стара Загора,  Елхово, Видин, Бургас, Перник, Ботевград  и други.

 

 

 

доц. д-р Ангел Гоев
Последната книга на доц. д-р Ангел Гоев, която излезе от печат преди броени дни

На видеото по-долу е разговорът на Ива Сапунджиева от предаването „Знаците“ с доц. д-р Ангел Гоев, заснето в ЕМО „Етър“ до Габрово. От него ще научите още изключително полезни факти за магическата защита от зли сили.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.