Вкусни кюфтета по типична гръцка рецепта превзеха родната кулинария

0
988

Това са едни наистина чудни кюфтета, по-различни и по-богати от нашенските традиционни

Направете си тези кюфтета по гръцки и няма да съжалявате и за миг дори. В тях има наистина уникално вкусни продукти, които ги правят неустоими за небцето, видяхме рецептата в kulinarnistrasti.blogspot.bg/2011/10/blog-post_28.html.

Рецептата им е страхотна, защото е страшно лесна – просто смесвате всичко, както ще видите и по-долу в текста. Трябва да отбележим, че ако нямате или не искате да ползвате скара, може спокойно да ги метнете във фурната.

кюфтета по гръцки
Невероятни кюфтета по стара гръцка рецепта действат като магия за небцето Снимка: kulinarnistrasti.blogspot.bg

Тези кюфтета по гръцки заедно с една вкусна гарнитура могат да направят от всяко хранене истински празник за цялото семейство.

Трябват ни 700 грама кайма – най-добре да е смес, половин лъжичка сол, една глава лук, щипки червен и черен пипер, щипка кимион, щипка чубрица, няколко маслинки и малко кашкавал.



Омесваме месото с подправките и ситно накълцания лук, нарязаните маслинки и кашкавалче, и го оставяме да престои за около два часа настрани, за да поеме хубаво от всички овкусители и да стане колкото се може по-апетитно.

След това просто оформяме от тази смес десетина кюфтета и ги мятаме да се пекат на скарата, която сме загряли на умерена температура преди това. Кюфтетата се пекат дотогава, докато видим, че вече са добили подходящия цвят, а ароматът им ни удря в носа и ни приканва да седнем на масата колкото се мъже по-скоро.

Тези кюфтета по гръцки на скара са истинско удоволствие за небцето и вървят с много, ама много бира. Поднесете ги на приятели по повод – като основно ястие с гарнитура или просто като мезе и ще ги очаровате.

Да ви е много сладко и да си ги изядете с огромна наслада!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.