Така се правят яйца по италиански (супер рецепта от Флоренция)

0
670

Тези яйца по италиански идват от Флоренция и са наистина чуден обяд

Невероятни и чудно вкусни яйца по италиански ви предлагаме днес. Рецептата е широко разпространена на цялата територия на Ботуша, но идва от Флоренция.

Прави се много приятно, бързо и лесно, но пък става нещо великолепно. Приготвени по този начин, едни обикновени уж яйца, се превръщат в прекрасен обяд, с който дори може да се отсрамите пред гостите по даден повод.

яйца по италиански
Яйца по италиански – рецептата идва от Флоренция и е уникална

А може и да си ги правите честичко у дома, защото не са никак претенциозни, въпреки привидно засуканите продукти. От тях ни трябва съвсем малко количество за четири порции, а заедно с една вкусна гарнитура, играта заспива.

Трябват ни четири яйца, 45 грама пармезан – настърган, четири стръка пресен босилек, три сушени домата, 80 грама прошуто, сол и черен пипер на вкус.



Първо си нарязваме на по-ситничко сушените домати, прошутото и босилека. После отделяме жълтъците от белтъците като трябва да се постараем да оставим цели жълтъците.

Белтъците пък ги разбиваме на твърда пяна и тогава добавяме към тях настъргания пармезан, доматите, босилека и прошутото. Взимаме една тава и я застиламе с хартия за печене, за да не ни залепне ястието.

Намасляваме леко тавичката и поставяме в нея белтъците – като четири отделни части във формата на гнезда. А в центъра на всяко гнездо поставяме по един от жълтъците и оставяме да се пече, докато стане готово.

Пожелаваме ви добър апетит и дано тази вкусна рецепта да допадне и на вас!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.