Шокиращата истина! Хлябът ни убива!

0
277

След като научите истината за съставките на насъщния вероятно ще го изхвърлите от трапезата си

Хлябът винаги е бил неизменна част от българската трапеза.

Оказва се обаче, че хлябът, който слагаме на масата си далеч не е онова, за което си го представяме.
Едва ли ще ви изненада фактът, че хлябът, който ядем не може да издържи до другия ден, без да изгуби аромата и вкуса си, както и това, че той отдавна е просто сбирщина от некачествено брашно, произведено от ГМО пшеница, към която са добавени цял вагон химически подобрители, консерванти, коварните Е-та в почти всичките им разновидности и какво ли още не.

Ако трябва да сме по-точни, то в хляба, който ядем днес се съдържа цялата Менделеева таблица и разбира се тази информация няма да я намерим изписана на етикета.
Това е и една от причините за появата на редица проблеми като тъмни кръгове под очите на мнозина, постоянното чувство за отпадналост и умора, наднормено тегло, задържане на течности, подпухналост, алергии, лоши кожа, коса и нокти и редица други оплаквания.

хлябът
След като научите истината за съставките на насъщния вероятно ще го изхвърлите от трапезата си

Известният американски кардиолог д-р Уилям Дейвис посочва, че пшеницата, която е основна съставка на насъщния ни, е идеална хронична отрова.
Най-опасен е глиадинът – нов вид протеин, който всъщност е чиста проба опиат, засягащ мозъчните рецептори, които са отговорни за стимулацията на апетита.
Той е направил изчисления резултатите, от които сочат, че ГМО пшеницата ни подтиква да приемаме по 440 калории повече на ден.



Мнозина смятат, че след като са заменили белият хляб на трапезата си с пълнозърнест, са си гарантирали здравето. Това обаче е абсолютна заблуда. Според д-р Дейвис това е все едно вместо да спреш цигарите да минеш на такива с филтър.
Препоръката му е житото да бъде заместено с лимец, който е прародител на пшеницата. Но за съжаление едва ли това ще се случи скоро.

Американският концерн „Монсанто”, който е един от най-крупните разпространители на ГМО култури и химикали в световен мащаб твърди, че най-големите поръчки за химически продукти и хербициди идват именно от България. В същото време повечето европейски страни категорично са забранили продуктите на американския гигант.

Масово проблемите, които хората имат с храносмилането са в резултат на добавките в хляба. За съжаление черният хляб също е некачествен и далеч не съдържа малцова ръж. Цветът му се докарва с различни оцветители – добре познатите ни Е-та, на които все още не обръщаме достатъчно внимание.
Що се отнася до евтиния типов хляб, то той се прави от недоброкачествено бяло брашно, което съдържа висок процент пепелност.
Това означава, че съдържа повече едри люспи от зърнената обвивка, които дразнят стомашния тракт на мнозина.

Диетологът Огнян Симеонов разкри разтърсващи факти и за маята.
Тя не само е вреден и токсичен продукт, а и това, което не знаем е, че рязко намалява калция в детския организъм, което може да причини и смърт.
Още по времето на Хитлер е било доказано, че хората с чревни заболявания, за които маята е истински бич, са милиони.
Основният източник на проблемите, които създава маята са термофилните дрожди, които представляват химически създадени микрорганизми, изграждащи твърдите съединения.
Те засилват многократно процеса на гниене в стомаха и освен това образуват камъни в жлъчката и бъбреците.
Не трябва да пренебрегваме и фактът, че количеството мая, което слагат българските производители в хляба ни, е в пъти над нормата.

Съгласно нормите, маята в хляба не трябва да надвишава 4% от съдържанието му. Реалността обаче е съвсем друга. В хлебозаводите слагат 4 до 6 пъти повече мая от допустимото, за да бухне тестото по-бързо и по този начин да произвеждат повече хляб, тъй като печелят време.
За съжаление хлябът, който ядем е пълен с химикали още от полето. В този ред на мисли здравето ни започва от нивата, а не от Здравната каса, която се превърна в доста гореща тема напоследък. Всичко, което пием, дишаме и ядем се натрупва в организма, трови го бавно, но сигурно и предизвиква редица болести, пише sosnovini.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.