Няколко трика, за да се предпазите от коварния зъбен камък

0
969

Зъбният камък е неприятна и опасна плака, която се натрупва над линията на венците

Зъбният камък може да има различни цветове, от сиво до черно на цвят и не се образува задължително от лоша хигиена на зъбите.Зъбният камък се чисти от зъбите, като си хапвате твърди плодове или зеленчуци. Огромна роля в това отношение играят дъвченето на ябълка, на краставици или на моркови.

Те спомагат за остъргването на меките въглехидрати, които спомагат да не се натрупва тази плака по зъбите ни. Така че добре е да се консумират твърди плодове и зеленчуци и то след всяко хранене.

Начини за лесно почистване на зъбен камък
Начини за лесно почистване на зъбен камък

Киселите сокове, като лимонения, действат избелващо Така че те поддържат зъбите бели, по естествен начин, но трябва да се консумират ограничено и внимателно. Киселината реагира с някои от храните, които са главните виновници за натрупване на зъбен камък. Те предотвратяват натрупване на плаката. Яжте кисели плодове в умерени количества, иначе има вероятност те да разрушат емайла на зъбите ви.

Използвайте конци поне два пъти седмично. Натрупването на зъбен камък се среща в по-големи количества дори и при хора, които непрекъснато си мият зъбите с четка. Но тя не винаги достига до всички части на зъбите и затова използвайте конците. Те достигат до тези части, които не може да докосне четката за зъби, където се натрупват остатъци от храна и затова намаляват натрупването на зъбния камък.



Правете си профилактични прегледи поне два пъти в годината. Трябва да знаете, че зъбите отслабват и могат да паднат при прекомерно натрупване на зъбен камък.

Ограничете пушенето, защото натрупването на катрана увеличава количеството на зъбния камък по зъбите. Те пожълтяват и последиците се разклащането и губенето на зъбите. Дъвчете правилно храната, за да не се натрупва зъбен камък. Освен това добре е вечер, след като си измиете зъбите да ги изплакнете със солен разтвор, който стяга венците и предотвратяват кървенето на венците и предотвратяват образуването на зъбен камък.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.