Ще се изненадате: Скъпоценните камъни даряват щастие, пари и лекуват

0
537

Красивите скъпоценни и полускъпоценни камъни имат скрита мощ

Силата на скъпоценните камъни е огромна, те даряват дълги години живот, лекуват и зареждат с много положителна енергия. Един от тях е орфеевият кристал, който дарява страстта. Той е светлорозов на цвят и е познат у нас и в страните от Европа. Според легендата той има магически сили и лечебни свойства. Орфеевият кристал удължава и живота. Камъкът е известен под името манганокалцит.

Минералът на запад е познат още като камъкът на любовта или магически камък. Който го открие, ще открие любовта. Условието е да го носи на голо, до тялото си и скрит от пряката слънчева светлина. Според легендата, ако избледнява, значи любовта си заминава. Орфеевият камък е много рядък, има го само у нас и в Мексико. Надодищата у нас са само в Родопите, като от него се правят украшения, амулети и бижута.

Полускъпоценният камък-Орфеевия камък, удължава живота
Орфеевия кристал удължава живота

Аметистът е другият камък, който пази от опиянение и дарява любов. Светлолилавияат кристал предпазва от различни зависимости. Според легендите и митовете той пази от различни опиянения. В превод аметист означава „не пиян”. Камъкът дарява любов, непорочност и верност. Поставен под възглавницата дава спокоен сън, а ако го подарите на избраника си, той ще ви обикне, дори и да не изпитва чувства към вас, гласи легендата. Аметистът засилва интуицията, помага да се предвиждат събитията, отваря третото око.

Планинският кристал спасява от лоша енергия. Той е най-силният защитник, който пази ако работите на компютър, от вампиризъм и отрицателна енергия. Трябва да да измиете преди това пирамидата на течаща вода, но с върха надолу, в сол или солена вода и тогава става вашия камък.



Животинските фигурки от арагонит носят различни послания. Совичката гарантира напредък в науката, жабката дава пари, но ако й се постави монетка под нея, за да действа. Лъвът е гаранция за сила и власт, а делфинчето приятелство, предпазливост и дружелюбност. Костенурката носи на притежателя си дълголетие и здраве, а слончето- щастие, късмет и успех. Но при условие, че опашката гледа към вратата, а хобота да е насочен навътре.Кобрата е носителка на семейно щастие, пази домашния уют.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.