Така се правят най-вкусните картофи (страшно лесни, бързи и убийствено апетитни)

2
859

Тези картофи или наречени още кашкавалени картофи, стават страшно вкусни и се топят в устата

Представяме ви една рецепта, която ще ви очарова, защото се топи в устата и е божествено вкусна. Това са така наречените кашкавалени картофи, които се правят повече от скоростно, но пък стават истинско чудо за небцето и стомаха.

Трябват ни един килограм картофи, около 200 грама кашкавал, сто грама масло, половин чашка галета, 500 грама прясно мляко и солчица, може и черен пипер.

картофи
Тези картофи с кашкавал и още нещо, са една наистина приказно вкусна и бърза вечеря

Първо сваряваме картофите и после ги обелваме, и нарязваме на филийки. Взимаме една тавичка и я намазваме с масълцето, като после в нея редим от картофите и кашкавала – на редове. Кашкавалът може да е настърган, а може и нарязан на ситни парченца.

Между тези два основни продукта поставяме и малко солчица, черен пипер, галета и масълце, но гледаме да завършим реденето в тавата с картофи и кашкавал.



Най-отгоре ястието се залива с млякото и се слага да се пече във фурната, която сме загряли вече на умерена температура. Това ястие става за има-няма 45 минути, но е разкошно и много вкусно.

Сервира се докато е още топло, а за гарнитура може да си изберете някаква салата, хапки или каквото ви е на сърце. Дори и само картофите да ядете, няма да ви липсва нищо друго – само една студена и голяма бира.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички и на цялото семейство!

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Хубаво написано и лесно за изпълнение! Но ТЕЗИ РЕКЛАМИ СА ОТВРАТИТЕЛНИ! ЧЕТЕШ ЗА ХРАНА, А НЯКАКЪВ КОРЕМ ТИ СЕ КЛАТИ ТАМ , ИЛИ ДЕБЕЛО ЧЕРВО С ЛЕКАРСТВО ПРОТИВ ДИАРИЯ- ОТВРАТИТЕЛНО Е, МОЛЯ ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.