Колко е полезен сънят?

0
247

Продължителността на съня при всеки е различна, но според учените всяко отклонение от нормите е патологично

Сънят е сред любимите „занимания” на много хора. Докато едни могат да си позволят да спят по цял ден, то на други сънят не достига.

Винаги се е тръбяло, че недостатъчният сън причинява сериозни увреждания на организма. Оказва се обаче, че и прекаленото спане не е безопасно.
Няма спор, че недоспиването може да превърне всеки един от нас в ходещо зомби, а и освен това в такива случаи ставаме доста раздразнителни.

сънят
Продължителността на съня при всеки е различна

Със сигурност в такива моменти завиждате на онези, на които сънят не им липсва. Много от хората спят в почивните си дни до обяд, за да наваксат липсата на достатъчно сън през седмицата.
Не го правете или поне не допускайте това мързелуване в леглото да се превръща в навик, тъй като дългият сън е причина за редица здравословни проблеми като диабет и сърдечносъдови заболявания. Освен това може да скъси значително живота ви.

Продължителността на съня при всеки е различна. Хората се нуждаят от различни „дози” сън в зависимост от здравословното им състояние, възрастта, работата, стресът, на който са подложени, активността им и още редица причини.



Учените са установили, че продължителността на съня трябва да е между седем и девет часа на денонощие. Всяко излизане от тези норми, е вредно за организма.
В подкрепа на думите си учените посочват, че жените, които спят по 11 часа дневно страдат от сериозни сърдечни проблеми, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.