Неподозирани факти за сълзите

0
261

Показвайки сълзите си вие давате ясно да се разбере, че посрещате открито емоциите

Днес ще ви разкрием няколко неподозирани факти за сълзите.

Без значение дали сте от хората, които плачат лесно или трудно, тези факти за сълзите важат и за вас.
Следващите редове ще ви разкрият петте причини, които показват, че сълзите всъщност за знак, че сте силни.

Показвайки сълзите си вие давате ясно да се разбере, че посрещате открито емоциите. Опитвайки се да излеете негативните емоции, вие се опитвате да се освободите от чувствата си, без да ги криете.

сълзите
Показвайки сълзите си вие давате ясно да се разбере, че посрещате открито емоциите

Това, че плачете съвсем не означава, че не сте способни да се справите с трудностите в живота си. Дори напротив, това е знак, че посрещате предизвикателствата му с гордо вдигната глава.



Ако сте от хората, които не крият сълзите си, това означава, че не се интересувате от това, което мислят околните за вас. Те са знак на чувствителността и уязвимостта ви. Това, че плачете означава, че все още не сте изгубили човешкото в себе си.

Сълзите ви помагат да откриете отдушник на емоциите си, които сте потискали дълго време. Колкото и да се опитвате да потискате чувствата си, в крайна сметка те експлодират с пълна сила. Сълзите ще ви накарат да осъзнаете реално какво сте изпитвали през всички месеци, в които сте се опитвали да скриете емоциите си.

Освен всичко друго, сълзите са полезни за здравето ви. Те намаляват значително нивата на хормоните, които причиняват тревожност и стрес, убиват бактериите и токсините в тялото ви и не на последно място – овлажняват очите ви и подпомагат доброто виждане.

Не забравяйте, че сълзите помагат на хората около вас да се чувстват по-комфортно, давайки им свобода да изразят собствените си емоции, пише dama.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.