Така се правят разкошни патладжанени сърми (лесна и чудно вкусна рецепта)

0
405

Тези патладжанени сърми са страшно вкусни и стават много лесно

Предлагаме ви да пробвате една интересна и различна рецепта – тази за патладжанени сърми, които стават чудно вкусни и се правят елементарно. Не е никакво затруднение да ги свиете, но гледайте да са повече, защото се ядат за отрицателно време.

Трябват ни три патладжана, едно яйце, три червени или зелени чушки, 150 грама сирене, копър, магданоз, сол, риган, два домата, три скилидки чесън, 150 грама кашкавал.

сърми
Тези патладжанени сърми стават различни и неустоимо вкусни

Първо нарязваме патладжаните и отцеждаме горчивината им, а после ги запържваме леко в олиото. Яйцето разбъркваме като добавяме в него сиренето, както и вече изпечените и нарязани на кубчета чушки – може да използвате и червени, и зелени чушки, за да стане по-цветно, а и вкусно.

Слагат се също към тях риганът, копърът, магданозът и ситно нарязаният чесън. Тази цялата плънка се разбърква много хубаво, за да стане съвсем хомогенна смес.



Накрая взимаме две парчета от патладжана и ги застъпваме по дължина, така че от тях да се получи една дълга лента. Върху тях по същия начин, но на кръст, слагаме още две парчета от патладжана. Поставяме от плънката вътре, а после и резен домат.

Завиваме ги хубаво като сърмички, отгоре ги поръсваме с настърган кашкавал и ги слагаме да се запекат в нагорещената вече фурна. Когато са готови, те стават най-ароматното и апетитно ястие, което може да си представите.

Опитайте и няма да съжалявате нито за миг! Пожелаваме ви да ви е много вкусно на всички и до нови срещи с кулинарни чудни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.