Д-р Гайдурков разкри истината за яйцата

0
371

Според диетолога дори да не се храните много балансирано, то приемът на жълтък набавя всичко, което е липсвало на организма

Д-р Георги Гайдурков, който е един от най-нашумелите родни диетолози разкри истината за яйцата.

Д-р Гайдурков е категоричен, че яйцата играят огромна роля в пълноценното хранене. Ева ли съществува диетологична школа, която да не е наясно колко важни са яйцата.

Малцина обаче са тези, които са наясно, че най-полезната част от яйцето е именно жълтъкът. Д-р Гайдурков съветва да хапвате именно това златно топче, тъй като по този начин можете да сте спокойни, че сте усвоили всичко, от което имате нужда.

Гайдурков
Според диетолога дори да не се храните много балансирано, то приемът на жълтък набавя всичко, което е липсвало на организма

Според д-р Гайдурков дори да не се храните много балансирано, то приемът на жълтък набавя всичко, което е липсвало на организма.
Жълтъкът е изключително полезен и играе огромна роля за увеличаването на нивата на добрия холестерол.



Д-р Гайдурков обаче обръща сериозно внимание, че всички качества на жълтъка, които изброихме до момента важат само в случай, че е в сурово състояние. След като яйцето премине през термична обработка, отрицателните му свойства стават много повече от положителните.

Готвените яйца увеличават значително нивата на лошия холестерол и са идеална предпоставка за скоростечна съдова склероза. По-добре е да ги изхвърлите от менюто си, тъй като причиняват редица здравословни проблеми.

Тъй като е повече от ясно, че суровите жълтъци едва ли са по вкуса на всеки, то д-р Гайдурков препоръчва в тези случаи да хапвате по едно варено яйце, но то задължително трябва да е рохко, пише gotvach.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.