Чудно вкусни кашкавалени рулца от шунка се топят в устата (лесна рецепта)

0
598

Тези кашкавалени рулца от шунка се топят в устата, толкова са вкусни

Лесни и апетитни кашкавалени рулца от шунка са едни от любимите ни вкусотии. Защото се правят лесно, а рецептата наистина си я бива много. Освен това не са никак претенциозни по отношение на цена и приготвяне, което ги прави отлични за всяка трапеза.

Трябват ни шест филийки кашкавал, шест филийки шунка, една глава лук, сто грама гъби, една лъжица доматено пюре, 25 грама брашно, 25 грама масло, 300 грама прясно мляко, червен пипер, сол, черен пипер.

кашкавалени рулца
Чудно вкусни и лесни кашкавалени рулца от шунка, които са отлични за всяка трапеза и по всеки повод

Първо нарязваме лука и го запържваме в тиганче в маслото. После към него добавяме нарязаните гъби, черния пипер, солта и ги оставяме да врат за около пет минути.

От брашното, маслото и прясното мляко си правим сос бешамел, към който после добавяме размитото доматено пюре, лука и гъбите. След това взимаме филийките шунка, върху които слагаме филийките кашкавал.



Отгоре слагаме от готовата вече смес и се оформят на хубави рулца. Подреждаме ги в една намаслена тавичка, а отгоре изсипваме остатъка от сместа с гъбите и лука, и поръсваме с червен пипер и малко масълце. Печем за двадесетина минути и всичко е вече съвсем готово за консумация.

Това лесно и експресно ястие наистина става супер вкусно, а може да се използва и като основно, и като интересно мезе за сладката приказка с компанията. Както и да го консумирате, сигурни сме, че ще ви хареса.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.