Предстои поредната промяна на времето – ето как точно (ВИДЕО)

1
368

С настъпването на пролетта, предстои и поредната промяна на времето. Както всяка година, така и сега. Не забравяйте за нея, за да се подготвите

Сутринта в 03:00 часа на 25 март 2018 г. настъпва лятното часово време.

времето
Променяме времето с 1 час напред

Това означава, че всички трябва да преместим стрелките на часовниците си с 1 час напред. Това означава, че ще спим с 1 час по-малко.

Дали да се прави промяна в часовото време или не, мненията са разнопосочни. Проблемът е свързан с факта, че човек трябва да пренастрои своя биологичен часовник.

Поради тази причина през първите няколко дни хората имат проблеми със заспиването вечер и със ставането сутрин. До скоро се твърдеше, че промяната на времето оказва негативно влияние върху хората, които имат хронични здравословни проблеми.



По този повод от БГНЕС потърсиха  д-р Мирослав Нейков за коментар. Д-р Мирослав Нейков работи като анестезиолог  при ВМА – Военно-медицинска академия.

Той направи следния коментар по въпроса с характерното за него чувство за хумор. Един човек може да пострада от смяна на времето, само ако заяви, че му е писнало от него и скочи от етажа.

Проблемът е свързан със самата адаптация – да ставаме с 1 час по-рано, каза д-р Ненков. Според д-р Мирослав Ненков по принцип смяната на времето трябва да бъде отменена, защото полза от това няма.

В момента тече дискусия в ЕС дали да се прави тази промяна или не. Но за момента точни резултати няма.

 

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.