Не е майтап: Спирането на алкохола води до смърт! (Ето защо)

0
680

Спирането на алкохола води до преждевременна смърт

Спирането на алкохола доказано може да ни изпрати от този свят. Любителите на чашката могат да си отдъхнат и да продължават да си пийват. Разбира се, при определени условия. Няма лъжа, няма измама, пийването не е добре да се прекъсне рязко и изведнъж. При определен период от живота си, хората преминават през различни метаморфози. Някои от нас се заричат от другата седмица да минат на диета, други в най-скоро време да спрат цигарите, трети искат да не пият повече, защото след това следват доста неприятни ситуации.

Но учените от Университета в Тексас са изненадали със своите изследвания. Те са установили, че рязкото спиране на твърдите питиета води не до нежелани последици, а направо до смърт. Те са направили изследвания с група от около две хиляди човека, които са били на възраст между 55 и 65 години. Хората били разделени на три групи.

Рязкото спиране на алкохола води до смърт
Рязкото спиране на алкохола води до смърт

В едната са попаднали пълните трезвеници, втората била на умерени пиячи и в третата били алкохолиците. Категорично било потвърдено, че хората, които рязко отказват чашката умирали доста по-рано.

Макар че се знае, че честата употреба на твърди питиета увеличава риска от злокачествени заболявания и дори смърт, 70% от въздържателите умират преждевременно. Само 40% от тези, които пият умерено умират по-рано, при алкохолиците процента е идентичен с тези, които не употребяват капка алкохол.



Специалистите са констатирали, че ако рязко се спре приемането на спиртните напитки, тогава организмът се разболява. Затова те съветват да се пие умерено и да не стопира изведнъж приема на твърди напитки.

От здравното министерство ни предупреждават също, че ако прекаляваме с чашката нещата също отиват на зле, като ни застигат много болести и изобщо неприятни ситуации за нашето здраве и за целия ни организъм.
Учените обаче разказват, че при изследването те не са взели под внимание други фактори. А те са социалната среда, спортуването, както и жизнения статус като цяло.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.