Ще се влюбите в тези пухкави холандски хлебчета (страшно лесна рецепта)

0
308

Тези холандски хлебчета са удивително изкушение за всяка трапеза

Никак не са трудни, то са така пухкави и мекички, че ще се влюбите в тях. Това са холандски сладки хлебчета, а рецептата им е стара и широко разпространена в Холандия. Въпреки че не са традиционно ястие, няма да имате никакви трудности с правенето им.

За да си направим около седем питки ни трябват чаша и половина пълнозърнесто брашно, пет лъжици кафява захар, 120 грама растително мляко, но може и вода, пет лъжици разтопено кокосово масло, една лъжичка суха мая, една лъжичка канела, 100 грама тъмни стафиди, 100 грама сушени боровинки.

хлебчета
Чудни и мекички холандски хлебчета

Първо смесваме маята с млякото, което трябва да е леко топло и захарта, а после оставяме за десетина минути. Брашното го пресяваме в купа заедно с канелата и добавяме към него шупналата вече смес. Разбъркваме хубаво и изливаме маслото.

Всичко това го омесваме добре с една бъркалка, а после довършваме с ръце, докато стане меко тесто. Поставяме го в една намазнена купа, която трябва да е по-голяма и го оставяме да втаса на топло за около един час.



Към втасалото вече тесто се добавят сушените плодове и леко се размесва тестото, за да се поемат плодовете вътре в него. Тестото го разделяме на равни топчета, което поставяме върху хартия за печене в тавата, но гледаме да са раздалечени едно от друго.

Отново се оставя да втасат така за около половин час, а после може да ги намажем и с разбит жълтък. Слагаме ги във фуртата да се пекат за около 25 минути на 180 градуса, докато си удвоят обема и добият апетитен златист цвят.

Тези холандски хлебчета стават мекички, топли, пухкави и се топят в устата, заради което горещо ги препоръчваме. Няма да сбъркате ако ги направите, защото са разкошни, а и много лесни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е супер сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.