Меки, топли и вкусни ловджийски банички превзеха нета (лесна рецепта)

0
554

Тези меки, вкусни и топли ловджийски банички станаха новото кулинарно изкушение за много домакини

Предлагаме ви нещо, от което пръстите и ушите да си изядете. Това е лесната рецепта за ловджийски банички, която се превърна в новото кулинарно чудо в нета и плени домакините.

Ще видите защо, когато ги опитате, но преди това да си запишем всичко необходимо за създаването им и как точно да си ги измайсторим сръчно и набързо.

банички
Бързи, меки и пухкави ловджийски банички – акълът ще ви вземат направо

Трябват ни един пакет кори за баница, две яйца, една кофичка кисело мляко, една лъжичка сода бикарбонат, три лъжици олио.

За плънката са нужни едно пакетче кайма, един настърган морков, една глава лук, пет червени пиперки – печени, една чаша сварен грах, черен пипер, сол.



Първо запържваме каймата, моркова и лука, а после добавяме към тях глаха и нарязаните пиперки. Разбъркваме хубаво и овкусяваме с подправките си.

После на всеки лист от корите за баницата намазваме от киселото мляко, олиото, яйцата и содата, които сме объркали преди това. Слагаме от плънката обилно в единия край на листа и го прегъваме на две, след което го увиваме на руло.

Взимаме една тава и я подмазваме с манзинка, а в нея после подреждаме готовите банички. Отгоре ги намазваме със соса и правим един разрез в средата с нож. Печем ги в умерено загрятата предварително фурна.

Тези ловджийски банички стават чудно вкусни и са толкова мекички и пухкави, че се харесват на всеки. Направете си ги и бъдете сигурни, че хлапетата у дома ще останат очаровани.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.