Чудна пролетна вкусотия приготвяме за 30 минути (богата и много апетитна рецепта)

0
769

Тази пролетна вкусотия е малко бижу, фантастична става и много красива

Пролет е вече и затова ви предлагаме една фантастична пролетна вкусотия, от която направо лигите ще ви потекат. Прави се само за тридесет минути, а става много апетитна и също толкова красива. Ето я и рецептата:

Трябват ни две тиквички, два патладжана, една лъжица каперси от консерва, 80 грама сушени домати, 50 грама настърган кашкавал, три жълтъка, една лъжица винен оцет, листа от розмарин, черен пипер и сол на вкус, масло за намазване.

вкусотия
Прекрасно ястие става, невероятна вкусотия и много красива за поднасяне

Първо трябва да загреем фурната на 200 градуса, а докато се затопля, нарязваме патладжаните и тиквичките на тънки филийки, но задължително по дължината на зеленчуците.

Каперсите ги вадим от буркана и ги нарязваме на половинки или по-дребно. Доматите също ги режем на по-ситно, а листата на розмарина ги начукваме добре. Настърганият кашкавал се смесва с жълтъците на яйцата, с оцета, розмарина, доматите и каперсите.



След това върху всяка от филийките на тиквичките и патладжаните поставяме от тази готова вече смес и завиваме, за да се получат хубави и стегнати рулца.

После рулата ги нареждаме в тавичка или друга форма за печене и ги пъхаме в загрятата вече фурна, за да се запекат за около 25-30 минути максимум.

Трябва да знаете, че тези патладжанени и тиквени рулца са наистина една удивителна вкусотия и идея за вкусно хранене, с което може да се отсрамите и пред чужди хора по всякакъв повод, защото стават много красиви. А за вкуса им не е нужно да говорим – сами ще го констатирате от първата хапка.

Пожелаваме ви добър апетит на всички и до нови срещи с чудни родни или чуждестранни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.