Това е най-бързата пита с кайма (разкошен вкус за нула време)

1
965

Тази пита с кайма става удивително вкусна за краткото време, през което се приготвя

Кой не обича да си хапне една топла и пухкава пита?! А ако е с богата плънка, тогава удоволствието е пет пъти по-голямо. Днешната рецепта, която ви предлагаме, е за не само вкусна, но и много бърза пита с кайма и още нещо.

Става толкова мекичка, пухкава и богата, че направо не е за оставяне. Докато се усетите, ще видите, че цялата е свършила. Запишете си нужните съставки и как точно да си я измайсторите у дома.

пита с кайма
Мекичка, скоростна и чудно вкусна пита с кайма

За тестото ни трябва 250 грама брашно, три лъжици майонеза, три лъжици сметана, четири яйца, сто грама кашкавал, сол на вкус, половин лъжичка вода, една лъжица оцет.

А за плънката са ни нужни 250 грама кайма, една глава лук, 200 грама гъби, подправки според вкуса ни и 50 грама олио.



Първо разбиваме яйцата за тестото и добавяме към тях настъргания кашкавал, след което прибавяме и сметаната, пресятото брашно и майонезата.

Угасяме содата в оцета и добавяме към тестото, а после го замесваме. След това запържваме нарязания на ситно лук, каймата и гъбите за около десетина минути.

В една намаслена тава слагаме две трети от тестото, а върху него и на равен слой плънката. Закриваме го с останалото тесто и печем за около тридесет минути на температура от 200 градуса.

Тази бърза пита с кайма е уникална вкусотия, от която ще останете доволни не само вие, но и цялото семейство. Особено децата я обожават и омитат и последното парче.

Пожелаваме ви да ви е много вкусно и добър апетит на всички ви!

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.