Модерна пешеходна пътека намали броя на жертвите (ВИДЕО)

0
471

Борбата с нахалните водачи на МПС-та се оказа успешна, благодарение на тази модерна пешеходна пътека

Ние си мислим, че само в България водачите на МПС-та не дават предимство на пешеходците, когато са застанали на пешеходната пътека.

В много по-големи размери подобни драми се разиграват в Индия, само че разликата от България е числеността на тамошното население – в пъти по-многобройно от българското.

На едно от местата за пресичане в град Ахмадабад в Индия обикновената пешеходна пътека не върши никаква работа.

Ужасно много хора са намерили смъртта си точно там.



По тази причина две млади индийки, които са художнички – Шакунтала Пандя и Саумия Пандя Такар се захванаха с една изключително амбициозна задача.

Двете млади дами нарисуваха 3D пешеходна пътека в Гуярат.

пешеходна пътека
Благодарение на тази пешеходна пътека вече много хора са спасени

Резултатите не закъснели, защото всички водачи, които се движат с висока скорост в тази част на града, след като видят тази необикновена пешеходна пътека, която приемат като истинско препятствие на пътя, бият спирачки, доволно коментират  Шакунтала Пандя и Саумия Пандя Такар.

Как изглежда тази уникална пешеходна пътека можете да видите и на видеото по-долу.

У нас около детски градини и училища са поставени също 3D модели, но нито една наша пешеходна пътека не прилича на индийската.

Единият тип представляват стандартна маркировка, но направени върху малко бетоново възвишение, което заставя водачите да намалят, когато го доближат, за да покачат превозните средства върху него.

пешеходна пътека
Двете художнички, които измислиха уникалната пешеходна пътека

Другият тип български пътеки, която се приема за 3D е разположена на много по-голяма площ от стандартната и около маркировката зебра с някаква ярка боя – червена, оранжева или друга е направено боядисване, за да заостри вниманието на водачите в далечина и да ги подкани да намалят скоростта.

Все още не е направена точна статистика дали тези родни пешеходни пътеки вършат достатъчно добра работа и дават желаните положителни резултати, но все пак е някакъв напредък от страна на пътните власти.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.