Най-апетитните картофи на фурна стават само за 20 минути! (рецепта – убиец)

0
759

Може смело да кажем, че това са най-апетитните картофи, които сме яли и стават за отрицателно време

Предлагаме ви да си спретнете една чудна рецепта за най-вкусните картофи. Които пък стават и само за двадесет минути. Вкусът им е направо убиец и нямат оставяне, ама вие сами ще се уверите в това.

Сега си запишете нужните съставки и точните указания за измайсторяването на това бързо кулинарно чудо.

картофи
Тези картофи с чесън и розмарин на фурна стават нещо удивително вкусно

Трябват ни осем картофа, три глави лук, 20 грама пресен розмарин, 50 грама зехтин, 600 грама зеленчуков бульон, две лъжички горчица, 50 грама соево сирене, 50 грама галета.

Най-напред загряваме фурната на 180 градуса. Картофите ги нарязваме на тънки филийки, а лука го наситняваме колкото можем. Отделяме и листенцата на розмарина, които също режем на ситно и ги добавяме към картофите и лука.



После подправяме на вкус, разбъркваме и сипваме тези продукти в намаслена преди това тавичка. Може да ги поръсим с малко зехтин и отгоре.

Смесваме соевото сирене с горчицата и мажем с тях картофите в тавата. После поръсваме и с галетата и ги поставяме във фурната, където ще се запекат до готовност. Обикновено им трябва не повече от двадесет минути.

Ще ви дадем и един допълнителен съвет. За да станат тези картофи наистина разкошни и да не може да ги оставите, добавете им и малко ситно счукан чесън, заедно с лука. Той им придава такъв вкус, че ум да ти зайде, а след това стават направо божествени.

Пожелаваме ви да си ги изядете с огромно удоволствие и приятен апетит на вас и цялото семейство!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.