Така се правят разкошни бонбони трюфели (оригинална рецепта)

0
1275

Тези бонбони трюфели се топят в устата и са любими на всички

Предлагаме ви една изпитана рецепта за топящи се в устата бонбони трюфели, които стават бързо и адски вкусни. А като постоят в хладилника и се охладят, направо думи нямаме да ви опишем колко са прекрасни.

Запишете си точната рецепта и как да ги направите, макар че още от първия път ще ги запомните, защото са супер елементарни дори за неопитни в кухнята.

бонбони
Бонбони трюфели, които се разтапят в устата от невероятния вкус

Трябват ни четири лъжици масло, 50 грама пудра захар, два жълтъка, 100 грама сметана, две лъжици захар, 300 грама черен шоколад, 60 грама смлени лешници, четири капки есенция от ром, неподсладено какао на прах.

Първо трябва да разбием маслото със захарта, така че да се получи бял крем. Един по един добавяме към тях жълтъците и разбиваме хубаво. Кипваме сметаната в една малка тенджера и в нея разтваряме две лъжици захар.



После добавяме сметаната към маслената смес. Черният шоколад го разтапяме на водна баня, а после прибавяме и него, както и ядките, които сме смлели.

Оставяме всичко това за около два часа в хладилника, а после вадим и започваме да оформяме топчици, които накрая се овалват в какаото на прах. Готовите бонбони трюфели трябва да престоят цялата вечер на студено в хладилника и чак тогава ще са готови за консумация.

Тези домашни бонбони се правят много лесно, а и са супер вкусни, защото си ги приготвяме лично и знаем точно какво сме сложили. Получава се наистина страхотен краен резултат, в който всички са влюбени от първа хапка.

Да ви е много сладко и до нови срещи с още много вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.