Тормозят ви гадни брадавици? С тези илачи забравяте за тях

0
398

Брадавиците са неприятни и често предизвикват дискомфорт

Брадавиците обикновено поразяват хора между 16 и 55 години. Специалистите твърдят, че това са малки туморни образувания, които не са опасни, в повечето случаи. Те се причиняват от вирусна инфекция в организма. Този човешки папиломен вирус може да се прихване от контакт с човек с раздразнени брадавици и общо ползване на хавлии или бельо, чаршафи. По принцип се появяват при отслабен имунитет на организма и след засилването му изчезват.

Но по- упоритите трябва да се лекуват, защото са и неприятен козметичен дефект.Кожните израстъци се лекуват от лекар, но методите обикновено са скъпи. Народната медицина се справя успешно с досадния кожен проблем. Един от естествените средства е да се третират с мляко от смокиня.

Брадавиците се лекуват и с народни илачи
Брадавиците се лекуват и с народни илачи

То се нанася директно на брадавицата, която изчезва след около две седмици, твърдят препатили.Същият ефект има и при използване корите на лимон. Те се накисват за седмица в около 130 мл силен оцет. Сместта се нанася с тампон върху засегнатия участък сутрин и вечер.

Ябълковият оцет е друг природен лек. Израстъкът се маже два пъти на ден и неприятните папилони изчезват до седмица.Собствената урина също е цяр. Тя се нанасяна сутрин и вечер и ги премахва за седмица.Брадавици по ходилата се лекуват с кашица от суров картоф. Третират се 3-5 пъти.Смачкани листа от растението каланхое премахват брадавиците. Достатъчни са 3-5 пъти третирания, за да изчезнат.



Друг природен лек е сок от хрян. В него се поставя сол и с тази смес се мажат брадавиците сутрин и вечер. След десетина дни от тях няма и помен. Друг илач е също от растение. Срязва се змийско мляко от чистотел, много близо до корена. С отделеният се сок се намазват няколко пъти повърхността на брадавицата. Когато тя почернее, трябва внимателно да се изреже с ножица и да продължи да се маже, докато напълно изчезне. Обикновено това става след 4-7 намазвания.

.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.