Чудна вкусотия с кайма правим страшно лесно (много апетитна и разяждаща рецепта)

0
1595

Тази вкусотия с кайма става уникално апетитна и разяжда всеки, дори и най-злоядия

Чудна рецепта с кайма, която се прави и страшно лесно, ви предлагаме днес. Това ястие е в състояние да разяде и най-злоядия човек, защото просто е неустоимо.

Само като видите продуктите, които съдържа, ще се убедите, че е така, дори без да сте го опитали. За което обаче ви съветваме – това деликатесче не е за изпускане.

кайма
Чудно вкусно ястие с кайма, а се прави толкова лесно. Още ароматът му пленява

Трябват ни 600 грама телешка кайма, 200 грама лук, четири-пет скилидки чесън, една червена чушка, две люти зелени чушки, 800 грама червен боб от консерва, 600 грама домати в консерва, две лъжици доматено пюре, четири чаши телешки бульон, една връзка кориандър, три лъжици зехтин, кимион, риган, един дафинов лист и сол.

Първо нарязваме чесъна на ситно, също и лука, както и чушката. Запържваме ги за около пет минути на тиган. После добавяме и подправките като продължаваме да запържваме за близо минута.



Чак след това слагаме каймата и готвим, докато тя стане полуготова. Тогава поставяме и доматите, заедно с доматеното пюре и пак готвим за около минута.

Заливаме после с чашите бульон, но ако нямаме такъв, може и с вода. Оставяме да кипне и пак готвим за около петнадесет минути.

Накрая добавяме червения боб и пак подправяме, след което оставяме на котлона за още около седем минутки. Малко, преди да го свалим от огъня, слагаме на ястието кориандъра и поръсваме с настърган кашкавал ако предпочитаме да има такъв.

Пожелаваме добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.