Чудно вкусни пълнени питки за вечеря (супер апетитна рецепта точно за 20 минути)

0
1431

Тези пълнени питки са истинско изкушение за всяка трапеза, горещо ги препоръчваме

Днес ще ви предложим едни незабравими на вкус пълнени питки, които се правят за няма и двадесет минути, а са толкова апетитни, че и десет няма да ви стигнат.

Запишете си рецептата, която е една от фаворитите ни за бързо и вкусно ядене от доста време и не се колебайте, ами запрятайте ръкави и при пръв удобен случай ги опитайте!

питки
Разкошни пълнени питки само за двадесет минути

Трябват ни шест питки, 120 грама шунка, шест яйца, 90 грама масло, една-две кисели краставички, три лъжици майонеза, три лъжици прясно мляко, черен пипер, зелени подправки по вкус и една лъжичка горчица.

Първо внимателно отрязваме горната част на питките така, че да се получи похлупаче. Нарязваме шунката на ситно, а после режем така и киселите краставички.



Майонезата и горчицата ги смесваме добре, а после внимателно започваме да издълбаваме питките. Когато са вече издълбани, слагаме във всяка от тях по малко мляко, а после от плънката с шунка и кисели краставички, и върху тях майонезения сос.

Чукваме най-отгоре за капак и по едно яйце на всяка питка, и вече сме готови да ги бутнем във фурната, за да се запекат за около десетина минути. Когато са съвсем готови, може да ги поръсим отгоре със зелените подправки.

В рецептата не е даден кашкавал, но ние пък си слагаме от него всеки път и става повече от перфектно. А и много лесно, защото съвсем накрая настъргваме малко кашкавал и го оставяме във фурната, докато се разлее.

Уверяваме ви, че тези вкусотии са наистина фантастични, а времето, за което се правят, е нищо работа. Плюс това са и евтини, и затова можем да си ги майсторим винаги, когато си идваме уморени от работа или път сме пред заплата.

Пожелаваме добър апетит на всички и да ви е много сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.