Така се правят най-крехките заешки хапки в специален сос (много лесна рецепта)

0
904

Така направени, заешките хапки стават адски вкусни и невероятно крехки

Ако искате да си угодите с нещо наистина вкусно, предлагаме ви тази невероятна рецепта за най-крехките и сочни заешки хапки. Предимството й е не само, че е фантастична, ами и че се прави много лесно.

Трябва ни един килограм обезкостено заешко месо, три яйца, галета, черен пипер и сол на вкус, както и две лъжички соев сос, две щипки къри, един лимон и пет стръка с пресен магданоз.

хапки
Нестандартна, но много вкусна рецепта за приготвяне на най-сочните и крехки заешки хапки. Ще останете очаровани от тях

Първо си сваряваме хубаво заешкото месо, обезкостяваме го и го нарязваме на парченца с големина по наш избор. Хапките, вече нарязани, ги поливаме обилно със соевия сос и ги поръсваме с къри, черен пипер и сол.

Оставяме месото в хладилника, за да се овкуси и да отлежи за около един час. След това започваме да панираме хапките като ги потапяме последователно в галета и в разбитите яйца. За да ви стане по-пухкава панировката, добре е да я направите два пъти, а последно да бъде потапянето в яйцата.



Накрая изпържваме в доста мазнина, която е силно нагорещена предварително. Пържим, докато хапките добият онзи апетитен златист цвят.

Тези заешки хапки стават наистина чудно вкусни и се правят повече от лесно. Горещо ви ги препоръчваме дори и за специални поводи, или когато имате гости – всички ще останат удивени и пръстите ще си оближат.

Желаем ви добър апетит на всички и до нови срещи с вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.