Супер крехко свинско, полято с апетитен сос (лесна рецепта – не е за изпускане)

0
462

Това свинско месо с убийствен сос става просто уникално и не е за пропускане изобщо

Предлагаме ви една лесна рецепта – трепач, която прави от свинското месо нещо повече от разкошно. Месото се топи в устата, а апетитният сос, с който е залято, му придава фантастичен вкус.

Трябват ни кило и половина свинско филе, две глави лук, 400 грама зелени маслини с чушка, 250 грама синьо сирене, една кофичка малка със заквасена сметана, 30 грама краве масло, четири лъжици олио, 150 грама бяло вино, черен пипер и сол на вкус.

свинско
Няма такова вкусно свинско, прави се лесно и бързо, а става малка фантазия – особено и заради соса

Първо нарязваме на ситно лука и го запържваме в маслото и олиото, докато добие хубав златист цвят. След това добавяме при него и месото, което сме нарязали на по-едри парчета. Поръсваме с черен пипер и сол, след което заливаме с малко топла вода.

Задушаваме ястието на умерена температура за около половин час. След като месото е добре сварено, го вадим от тигана и на неговото място слагаме маслините и намачканото преди това с вилица синьо сирене, поставяме и сметаната.



Разбъркваме хубаво и оставяме да поврат за около десетина минути, за да се получи страхотен сос. После поднасяме месото като нарязано на филийки и залято със соса.

Това ястие става ултра вкусно и месото направо удивява с крехкостта и сочността си. А сосът към него му придава просто незабравим аромат и вкус. Ще сгрешите, ако не го опитате, а и се прави много лесно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

Така се правят най-крехките заешки хапки в специален сос (много лесна рецепта)

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.