С тази вкусотия ще вземете акъла на всеки (лесна и страшно апетитна рецепта)

0
485

Огромна вкусотия – само това може да кажем за този специалитет, при който всяка хапка е наслада

Предлагаме ви нашата най-най-най-любима рецепта за чудна вкусотия, която спокойно наричаме празничен специалитет. Прави се повече от лесно, но вкусът й може да вземе акъла на всеки.

Опитайте я само и пак ще си говорим, макар че още като видите продуктите и сами ще усетите за какво иде реч.

вкусотия
Чудо става тази вкусотия, направо не е за изпускане

Трябват ни кило и половина свински пържоли, 300 грама топено или пушено сирене, 400 грама гъби от буркан, шест-седем кисели краставички, дафинов лист, черен пипер и сол на вкус.

Първо начукваме добре пържолите и ги овкусяваме с черния пипер и солта. Взимаме една намаслена тенджера от йенаглас и нареждаме в нея вече овкусените пържоли една до друга.



Върху тях поставяме една част от топеното или пушено сирене, което сме нарязали на кръгчета, слагаме и малко гъби, и нарязани кисели краставички. После повтаряме пак с пържоли, а върху тях сирене, гъби и краставички.

Най-отгоре слагаме два-три дафинови листа и поливаме с вода, но не повече от самото покритие на ястието. Накрая завиваме с фолио и слагаме вкусотията да се пече във фурната на температура от 250 градуса.

Малко, преди да го махнем от фурната, отстраняваме фолиото, за да може да се запече отгоре.

Тази вкусотия наистина може да се нарече специалитет, без никакво преувеличение, защото става малка фантазия – вкусът му е просто незабравим и всяка хапка е наслада.

Пожелаваме ви да си го хапнете с най-голям кеф и до нови срещи с нашите и вашите вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.