Научете какъв тип е интелектът ви

0
269

Телесно кинестетичен интелект притежават хората с добре развита моторика

Може би дори не сте предполагали, че интелектът е няколко вида.

В следващите редове ще ви разкрием колко вида може да бъде интелектът. Специалистите твърдят, че интелектът може да бъде разделен на девет вида.

Първият от тях е лингвистичният и отразява способността на даден индивид да чете, пише, разказва истории и изучава чужди езици.

интелектът
Телесно кинестетичен интелект притежават хората с добре развита моторика

Логико-математическият интелект е присъщ за хората, които работят като програмисти. Логиката и разсъжденията не ги плашат, а когато работят с цифри се чувстват в собствени води.



Музикалният интелект пък е характерен за хората, които възприемат звуците до най-малката подробност.

Други хора пък притежават развит пространствен интелект, което означава, че лесно могат да си представят визуално-пространствения свят. Притежават добро чувство за ориентация и координация.

Телесно кинестетичен интелект притежават хората с добре развита моторика. Обикновено те избират да работят като актьори, строители или пък хирурзи.

Междуличностен интелект притежават онези, които могат лесно да организират други хора, както и да открият мотивацията или настроението им. Те общуват с останалите без никакви затруднения и ги ръководят с лекота.

Вътреличностният интелект се изразява в способността ви да осъзнавате целите, мотивите и емоциите си. Тези способности са присъщи на психолози, философи и писатели.

Натуралистичен интелект притежават онези от вас, които са възприемчиви към природата и не се затрудняват да класифицират различните видове растения и животни.

Екзистенциалният интелект пък обхваща всички мозъчни функции. Тези хора обикновено се занимават с изследване на въпросите за живота и смъртта, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.