Телефонна измама тиранизира гражданите

1
432

Новият модел на телефонна измама подлага на тотален психически тормоз жертвите, докато не ги съсипе психически, преди да отмъкне от тях пари

Жена и нейната възрастна майка преживяха този ад и решиха да разкажат пред камерата на bTV, за да предпазят останалите хора.

От известно време в реализацията на една телефонна измама използват полицията, за да може престъплението да звучи по-автентично и престъпниците да постигнат своите цели.

До сега те просто се обаждаха по телефона и казваха, че някой близък е пострадал. Представят се за приятели или от болницата и искат пари за лекарства и операция.

Ако жертвата на телефонна измама се върже и има даде парите, добре. Ако не се хване, те търсят друга жертва.



Новата телефонна измама протича по предварително изготвен сценарий, който се развива във времето.

По същия начин телефонните терористи постъпили с жената от видеото от линка и с нейната майка.

Преди около 1 месец на домашния стационарен телефон звъни някой, който използва старата схема – пострадал роднина и пари.

телефонна измама
Пазете се от най-новата телефонна измама!

Жените не се връзвали и затваряли телефона.

Това продължило няколко седмици от време на време.

След това започнал истинският психически тормоз.

На стационарния телефон звъни мъж с ромски акцент и заплашва жената да даде парите и бижутата от къщи, в противен случай тя и нейната майка ще бъдат убити.

След това звъни мобилният телефон на жената и там мъж с интелигентен глас се представя за полицай с името Димитров.

Той уведомява, че се провежда акция за задържане на телефонни терористи. Жените не трябва да се страхуват, а да изпълнят исканията на мошениците. Да не се притесняват, защото районът е отцепен и след приключване на залавянето, полицаите ще върнат взетите средства.

Тези паралелни телефонни разговори продължили, докато накрая подложените на психически тормоз жени се пречупили и дали средствата, с които разполагали, заедно с доста златни семейни бижута.

Цялото видео изгледайте ТУК >>> за да чуете лично какво се преживели двете жени и да се предпазите от подобни атаки.

От МВР предупреждават:

След реализирания на последен зловещ сценарий на телефонна измама у нас, от полицията приканват всички граждани да подават сигнали в най-близкото поделение на МВР, за да бъдат пресечени последващите действия на мошениците.

Това означава, че още при първото или второ позвъняване, за да ви искат пари, дори и без да настояват за тях, намерете начин да се свържете с полицията.

Ако вашият домашен телефон има дисплей, запишете номера и го дайте директно.

Ако вашият телефон е от старите модели без дисплей, не се притеснявайте, от МВР ще поискат разпечатка и ще установят кой ви е безпокоил.

ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ ОЩЕ В НАЧАЛОТО, ЗА ДА НЕ БЪДЕТЕ ПОДЛОЖЕНИ ПО-КЪСНО НА ГРОЗЕН ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ, КАКТО СЕ СЛУЧИ С ЖЕНИТЕ ОТ РЕПОРТАЖА НА БИ ТИ ВИ!

 

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. БЕДАТА Е ТАМ ЧЕ ТЕ СЕ ГАВРЯТ С ПОЛИЦИЯТА А ТОВА Е ТАКА ЗАЩОТО ДНЕШНАТА ПОЛИЦИЯ НЕ БИЕ -Я ДА ИМ ХВЪРЛЯТ ПЕРИОДИЧНО ПО ЕДИН БОЙ ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ИМА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ!!!!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.