Направете си сами домашно фъстъчено масло (лесна рецепта – хит в нета)

0
604

Можем сами да си направим домашно фъстъчено масло, което е в пъти по-добро от купешкото

Предлагаме ви една чудесна идея – как да си направим сами домашно фъстъчено масло. Рецептата, която ви споделяме, е съвсем елементарна и не изисква никакви усилия, както ще се уверите и вие.

Затова запрятайте ръкави и проверете как сами може да си направите далеч по-полезно и вкусно фъстъчено масло от това, което ни продават по магазините.

фъстъчено масло
Фъстъчено масло, което се прави бързо и лесно в домашни условия. И става в пъти по-полезно, апетитно и евтино от това, което ни пробутват в магазинната мрежа

Трябват ни 300 грама фъстъци, две лъжици олио, една лъжица пудра захар и щипка сол.

Добре е да използваме белени и несолени фъстъци. Слагаме ги в кухненски робот и ги натрошаваме. След това отваряме капака и добавяме една лъжица захал и една лъжица олио. Отново разбиваме.



След това пак добавяме една лъжица още олио и разбиваме за последно – след това фъстъченото масло е съвсем готово и може спокойно да го консумираме.

Това домашно фъстъчено масло става досущ като това, което ни продават в магазина, но е в пъти по-евтино и дори доста по-вкусно, защото сме си го приготвили сами и в домашни условия.

Перфектно е за намазване на филийка за закуска или върху палачинки. Пробвайте го и ще останете много доволни от резултата, който ще получите.

Пожелаваме ви да ви е много сладко и добър апетит на вас и цялото ви семейство!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.