Дядо Добри разговаря с Всевишния

1
412

Дядо Добри е Ангел и е пазител на България, един свят и богоизбран човек, истинско живо съкровище, който разговаря с Всевишния

Дядо Добри е пример за християнско смирение, богослужение и дълбока религиозност.

Монасите от Атон изпитват дълбоко преклонение пред живия светец дядо Добри.

Те казват, че той разговаря с Всевишния и тази жива връзка между човек и Господ, е изключително важна за всички българи.

Ние имаме огромен късмет и неземно щастие такъв свят човек да бъде сред нас.



Монасите от Атон, при които ежедневно пристигат поклонници, за да търсят тяхната благословия, търсят благословията на дядо Добри.

Те го приканват  да се моли за тях и за нашия народ, а това е най-голямото доказателство, че дядо Добри не е случаен човек.

За предстоящия Великден, монасите от Зографския славяно-български манастир на Атон „Св. вмч. Георги Зограф“ изпратили  дарове за дядо Добри – манастирски маслини и зехтин, за да бъде здрав и още дълги години жив.

дядо Добри
Живият светец дядо Добри и неговият кръщелник Борислав Николов

Даровете предал Борислав Николовтаксидиот на Лопушанския  манастир и кръщелник на живия  светец.

Освен атонските зехтин и маслини, Борислав Николов набрал букетче с цветя от Градината на Божията майка.

Дядо Добри се разчуствал страшно много, защото той никога от никого нищо не е искал за себе си.

Игуменът на Зограф помолил  Борислав Николов да помоли дядо Добри да не спира да се   моли за България и за българския народ, защото Господ чува неговите молитви,  писаха в bgdnes.bg.

Радостина Александрова, приятелката на Борислав Николов, разказала как един ден казала на дядо Добри, че се възхищава на неговия силен дух, блага душа и доброта.

Той хванал ръката й и й казал,  да се моли винаги на Божията майка, защото тя винаги чува молитвите, които извират от сърцето и от душата, затова помага толкова много.

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. „Игуменът на Зограф помолил Борислав Николов да помоли дядо Добри да не спира да се моли за България и за българския народ, защото Господ чува неговите молитви, „…Да го помолим от името на българския народ чрез дядо Добри да се моли за единение на Българската Патриаршия и Ловченската епархия за опазване на цялостта на Българската Православна Църква ,като едно Христово тяло.Да бъде Божията Воля Амин!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.