Как негативните емоции ни разболяват

Стресът не е единственият виновник за болестните изменения в тялото

Здравословните проблеми се отключват от задълбочените негативни емоции, а в комбинация със стреса, намаляват и съпротивителните ни сили.

Негативните емоции ни разболяват - ето как
Негативните емоции ни разболяват – ето как

Ако сме доволни от живота и се усмихваме често, ние подаваме сигнали към тялото си, които ни държат в отлична форма. Когато това е обратното, последствията са ясни. Агресията се отразява пряко върху имунитета. Всеки от нас може да си направи кратък анализ и равносметка, в резултат на което сам ще установи, че болестите се появяват във времето на значими събития в ежедневието ни.

Затова те идват да ни подскажат, че трябва да намалим темпото, да обърнем повече внимание на себе си, да преосмислим случващото се. Ако не боледувахме, ние щяхме да сме поставени пред заплаха от тотален разпад на психиката ни. Вредните и стари модели е редно да отстъпят място на по-хармоничното съществуване.



Когато сте нервни, вие атакувате имунната си система и тя не успява да образува антитела при необходимост. С някои отрицателни нагласи сме свикнали още от детството, други придобиваме докато помъдряваме. Но така или иначе, те са нашата лична реалност, която влияе върху светогледа ни. Изумително е, как всеки от нас обитава една планета, а я възприема по съвсем различен начин. Всичко подлежи на трансформация, но би трябвало да поемем отговорността да я задвижим, а не само да недоволстваме, че житието не ни удовлетворява.

Ако гордостта ви е спътник, високомерни сте и отказват да приемете останалите такива, каквито са, вие трупате подсъзнателна агресия, която може да ви застигне под формата на нещастни случаи.

Ако постоянно критикувате и демонстрирате претенциите си, може да си докарате болки в ставите, възпаления на гърлото, ревматизъм.

Ненавистта тласка индивида към мигрени, кожни заболявания, както и такива, които засягат очите и главата.

Раздразнението се отразява на черния дроб, червата, стомаха. Потиснатият гняв разстройва жлъчката. Вредни са крайностите, свързани с изразяването на гнева – както сдържането, така и непрестанното изливане.

Дълго преглъщаната обида може да стане причина за язва на стомаха, тумори, обриви и главоболие.
Разочарованието, което е продължило с години, може да отпуши ракови заболявания, туберкулоза, болести, свързани с половите органи.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.