В сезона на спанака най-вкусната запеканка става аламинут (лесна рецепта)

0
895

Това е най-вкусната спаначена запеканка, която сте пробвали

Бързо, апетитно и много лесно – това е рецептата за спаначена запеканка, която ви предлагаме сега. В сезона на спанака е добре да консумираме повече от него и то не само, защото е страшно вкусен, но най-вече, защото е страшно полезен.

Трябват ни половин кило спанак, 400 грама извара, четири яйца, половин чаша олио, четири лъжици брашно, черен пипер, сол и дивесил.

запеканка
Бърза и страшно апетитна спаначена запеканка, ще останете повече от доволни

Първо разделяме листата на спанака на две части. Едната част я нарязваме, а другата не. Яйцата разбиваме на пяна, заедно със солта, а след това добавяме към тях брашното, дивесилът, олиото и черния пипер. Разбиваме всичко това добре.

Слагаме след това изварата в сместа и отново разбиваме, а накрая прибавяме и нарязания спанак – не е нужно да казваме, че пак бъркаме хубаво.
Взимаме след това една тава и я намазняваме с олио. След това облепяме дъното и стените й с целите листа от спанака, които не сме нарязали.



Върху тях вече изсипваме готовата смес, която преди това приготвихме, а отгоре отново нареждаме цели спаначени листа. Върху тавата слагаме готварско фолио и поставяме във фурната, за да се запече нашата вкусна запеканка.

Малко преди да я махнем от фурната, махаме фолиото отгоре и я оставяме да се препече за по-хубав и апетитен вкус.

Сега, в сезона на полезния и пресен спанак, тази вкусотия е една от най-добрите, които можем да ви препоръчаме. И не само, защото е вкусна, но и защото се прави много лесно и бързо – прекрасна за работещи домакини.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.