Един такъв банан на ден прави истинско чудо за здравето ви

0
244

Според гастроентеролозите ежедневният прием на един зелен банан е изключително полезен за храносмилателния тракт

Специалисти разкриват, че приемът на един такъв банан дневно върши истински чудеса за здравето ви.

банан
Според гастроентеролозите ежедневният прием на един зелен банан е изключително полезен за храносмилателния тракт

Става въпрос за незрял плод, тъй като в него се съдържа резистентно нишесте, което се разгражда в организма по много по-различен начин в сравнение с обикновеното.
Зеленият банан е отлично средство за отслабване.

Диетолози посочват, че ако приемате плода в зелено състояние, килограмите ви ще се топят, без да се налага да се подлагате на някакви сериозни диети.

Влакнините на зеления банан създават чувство за ситост. Това обаче далеч не са всички ползи за организма от приема на този екзотичен плод, преди да е добре узрял.Ендокринолози пък посочват, че резистентното нишесте предпазва от навлизане на глюкозата в клетките на тялото.
Принципът, на който зеленият екзотичен плод изгаря мазнините е, че тялото не може да използва въглехидратите за гориво и започва да използва натрупалите се мазнини.

Според гастроентеролозите ежедневният прием на един зелен банан е изключително полезен за храносмилателния тракт.
Съдържащите се в него фибри помагат на стомашно-чревния тракт да работи по-добре, а освен това го поддържа в добро здравословно състояние, благодарение на съдържащите се в него пробиотични бактерии, пише zajenata.bg.

След като вече знаете всичко това, на вас оставяме избора дали да хапвате по един зелен банан дневно или да отхвърлите ползите му за здравето ви с лека ръка.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.